JCI Timisoara

- Scurtă prezentare a activităţilor desfăşurate -

 • JCI Prime 2006 proiectul organizat de JCI Timişoara în locaţia Chevereş, care a constat într-o sesiune de training international pe leadership, susţinută de invitaţi străini din JCI Turcia şi JCI Austria . Scopul trainingului este acela de a ajuta la dezvoltarea competenţelor de leadership şi la crearea de lideri în rândul membrilor JCI.

 • JCI Networking – eveniment internaţional organizat de JCI Timişoara care a constat într-o sesiune de training susţinută de doi senatori JCI din Belgia pe tema construirii şi dezvoltării unei reţele de afaceri.

 • Training on ”Body Language” – eveniment internaţional organizat de JCI Timişoara care a constat într-o sesiune de training susţinută de doi senatori JCI din Belgia pe tema comunicării prin limbajul trupului în afaceri.

 • Project Management Training – eveniment desfăşurat în perioada Februarie – Aprilie 2005 în colaborare cu Fundaţia Parteneri Pentru Dezvoltarea Locală pe tema Managementul scrierii şi administrării de proiecte in organizaţiile neguvernamentale.

 • JCI Business Focus – eveniment ce se desfăşoară cu regularitate şi reuneşte tineri antreprenori din Timişoara. În anul 2006, a fost organizat la Timişoata primul eveniment de tip fast-networking cu participare internaţională.

 • Prezentari de firme în mediul universitar: KPMG România invitat al Facultăţii de Ştiinte Economice din Timişoara.

 • Round Tables: conferinţe pe diferite teme economice organizate cu sprijinul Instituţiei Prefectului judeţului Timiş.

-       teme de mediu: invitat KPMG România;

-       teme de  legislaţie vamală: invitat Direcţia Regională Vamală Timişoara

-       teme de legislaţie fiscală: invitat Price Waterhouse Coopers

 • Congresul Naţional – este o tradiţie în JCI, reprezentând cel mai important eveniment anual al organizaţiei, ce reuneşte pentru câteva zile toţi membri JCI din ţară. Evenimentul beneficiază de participanţi internaţionali şi în cadrul lui au loc alegerile pentru Consiliul Director din anul următor. JCI Timişoara a organizat Congresul Naţional al JCI – Herculane 2005.

 • Participări la evenimente internaţionale JCI: membrii noştri au avut  oportunitatea de a călători la diverse evenimente JCI în întreaga lume: Congrese Naţionale, Europene sau Congresul Mondial Anual, “Academii” de formare si perfecţionare a abilităţilor, alte evenimente JCI.

 • „Weihnachtsmarkt” – Târgul de Crăciun Junior Chamber Timişoara organizează în preajma sărbătorilor de iarnă, „Weihnachtsmarkt, eveniment realizat în colaborare cu Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timişoara. Manifestarea a prilejuit colectarea de fonduri din vânzarea de obiecte de Crăciun, decoraţiuni, felicitări, calendare, realizate de elevii liceului şi de copiii înscrişi în programele Asociaţiei „Terapia prin Artă”. Banii adunaţi au fost donaţi unor asociaţii pentru protecţia copilului din Timişoara şi din judeţul Timiş.

 • Oamenii viitorului – cele trei componente ale proiectului: Burse private, Personal calificat pentru firme si Consiliere practica pentru alegerea studiilor superioare, reunesc JCI Timisoara si firmele partenere pentru indeplinirea unui scop comun: investim in tineri – investim in viitor.

 • Conferinţa “How about investing in Romania?” – eveniment organizat de JCI Timişoara, desfăşurat în perioada 4-6 martie 2004. Scopul proiectului a fost prezentarea mediului de afaceri din “Regiunea Vest” pentru potenţialii investitori străini, stabilirea de relaţii durabile cu membrii JCI şi facilitarea unor contacte între mediul de afaceri local (oameni de afaceri, reprezentaţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale etc.) şi posibilii investitori străini (membri ai JCI din Belgia, Ungaria, Irlanda, Germania, Italia).

 • Twinning JCI Timişoara – JCI Helsingborg (Suedia) - proiect social organizat cu scopul de a înmâna copiilor din Centrul de plasament Nr. 1 din Timişoara daruri de Crăciun oferite cu ajutorul JCI Helsingborg (Suedia).

 • JCI Danube Conference 2006 – eveniment cu participare internaţională, cu scopul de a prezenta tinerilor antreprenori membrii JCI, managementul organizaţiilor neguvernamentale. De asemenea, evenimentul a inclus un eveniment de Business Networking, eveniment de training – Achive, evenimente de fun precum şi o gală de premiere a celor mai reprezentative evenimente JCI din 2006.

 • „Cinemateca” – un program de vizionare a filmelor alese de membrii JCI Timişoara, prin vot.

 • Programe de training şi fun – prin participarea trainerilor membrii ai JCI Timişoara şi JCI Bucureşti, s-au desfăşurat activităţi recreaţionale de petrecere a timpului liber împreună, traininguri de scurtă durată pe teme de soft skills, toate cu scopul de a forma echipa JCI Timişoara.